Τόσο η κ. Μενδώνη, όσο και ο κ. Κικίλιας βρίσκονται στην Κρήτη στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των τοπικών φορέων από τους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού στην Κρήτη έχουν από το πρωί της Τετάρτης οι αρμόδιοι υπουργοί Λίνα Μενδώνη και Βασίλης Κικίλιας, αντίστοιχα.

Οι δύο υπουργοί συμμετείχαν σε ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Μάλιστα, και οι δύο αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό τους για την τόνωση του τουριστικού μοντέλου της Κρήτης, αλλά και την ενίσχυση των πολιτιστικών και πολιτισμικών πρωτοβουλιών.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου, εκπρόσωποι των πολιτιστικών και τουριστικών φορέων και στελέχη ΠΣΚΗ.

Τόσο η κ. Μενδώνη, όσο και ο κ. Κικίλιας βρίσκονται στην Κρήτη στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί.

Την Τρίτη το απόγευμα η υπουργός Πολιτισμού, όπως έχει γράψει το Cretalive, είχε μεταξύ άλλων σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν επί τάπητος τα έργα του ΕΣΠΑ της τρέχουσας και της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

klmklm

Ακόμη, σε δηλώσεις της στο Cretalive, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου για τα έργα στην Κρήτη λέγοντας χαρακτηριστικά «κάναμε μια πρώτη συζήτηση για τα εργα τα οποία πρόκειται να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο από το ΕΣΠΑ 2021-2027».

*Πηγή: Cretalive