Ο άνδρας προσπαθεί να πάρει σύνταξη από το 2016

Για γέλια και για κλάματα είναι η περίπτωση ηλικιωμένου από τη Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος, περιμένοντας από το 2016 τη σύνταξή του, έμαθε πρόσφατα από ΚΕΠ ότι στο σύστημα εμφανίζεται ως… νεκρός.

Όπως είπε ο ηλικιωμένος, μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη», κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη τον Απρίλιο του 2016 και ακόμα περιμένει, ενώ δεν έχει λάβει ούτε προσωρινή σύνταξη.

Μάλιστα πρόσφατα σε ΚΕΠ που απευθύνθηκε για να μάθει για την… τύχη της σύνταξής του, τον ενημέρωσαν ότι για το σύστημα ήταν νεκρός.

Ο ηλικιωμένος, που δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή ως οικοδόμος και κηπουρός, όταν ρωτήθηκε για το πώς τα βγάζει πέρα, πέντε χρόνια τώρα, απάντησε με τρεμάμενη φωνή: «Έχω έναν μικρό κήπο και λίγες κότες. Βοηθούν και τα παιδιά μου. Όμως κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί σαν εμένα. Πώς ζούνε αυτοί οι άνθρωποι; Τους σκέφτεται κανείς;».

Σύμφωνα με το ekriti.gr, στην εκπομπή παρενέβη ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον ηλικιωμένο, τονίζοντας ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να «απαγκιστρωθεί» από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να πάρει επιτέλους τη σύνταξή του.

Πηγή: parapolitika.gr