Επιμένει ο Πούτιν παρά τις διεθνείς αντιδράσεις

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή– για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα – ότι χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία, αυτή τη φορά για να καταστρέψει απόθεμα καυσίμων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας

.

«Μεγάλο απόθεμα καυσίμου καταστράφηκε από πυραύλους Κρουζ τύπου Kalibr που εκτοξεύθηκαν από την Κασπία Θάλασσα, καθώς και από βαλλιστικούς υπερηχητικούς πυραύλους εκτοξευόμενους από το αεροναυτικό σύστημα Kinzhal από τον εναέριο χώρο της Κριμαίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε δελτίο Τύπου που χρησιμοποιήθηκε, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία που χρησιμοποιήθηκαν οι πύραυλοι αυτοί.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ρωσία έπληξε σήμερα την Ουκρανία με πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Η ουκρανική αστυνομία ανάρτησε φωτογραφίες του κτιρίου, που ανέφερε πως έπιασε φωτιά.

Επιβεβαίωσαν χθες οι ΗΠΑ το χτύπημα της Ρωσίας με τη χρήση πολυηχητικών πυραύλων αέρος – εδάφους στα δυτικά της Ουκρανίας , εκφράζοντας ανησυχίες για κλιμάκωση τέτοιου είδους χτυπημάτων.

Google News icon

Facebook icon

Twitter icon

Instagram icon

Πηγή: parapolitika.gr