Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 937 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη τέσσερις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 291 νεκρούς επί συνόλου 43.484 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με τον Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγο στο υπουργείο Υγείας της Κούβας, τα 895 από τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, ενώ 42 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Μεξικό, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Τζαμάικα.

Οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Αβάνα.

Ο κ. Ντουράν επισήμανε ακόμη ότι οι ασθενείς με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στους 4.947, αλλά επέμεινε — όπως και την προηγουμένη — πως πρόκειται «για πολύ υψηλό αριθμό».

Η χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, ως πρότινος η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζει να δυσκολεύεται να ελέγξει το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα, έστω κι αν η επιδημιολογική κατάσταση δεν συγκρίνεται με εκείνη σε άλλα κράτη της περιοχής.

Πηγή: parapolitika.gr