«Η απροσδόκητη τραγική ανατροπή της ταινίας ήταν αυτό που μου προκάλεσε τέτοιο σοκ» είπε ο σπουδαίος σκηνοθέτης

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο βρέθηκε στη Βαρκελώνη την Κυριακή, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας, για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Διαλογισμοί του κινηματογράφου».

Σε μια συνάντηση με τους θαυμαστές του εξομολογήθηκε ότι η ταινία που, παρά τις προσδοκίες, τον «τραυμάτισε» περισσότερο στην παιδική του ηλικία ήταν το «Μπάμπι».

«Ο Μπάμπι που χάθηκε όταν χωρίστηκε από τη μητέρα του, οι πυροβολισμοί του κυνηγού εναντίον της και η τρομακτική πυρκαγιά στο δάσος με επηρέασαν περισσότερο από κάθε άλλη εικόνα που είδα στον κινηματογράφο», είπε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι «ήταν σαν να έβλεπα την αποκάλυψη από την οπτική γωνία των ζώων».

Ο Ταραντίνο αποκάλεσε τον «Μπάμπι» «την ταινία που τραυμάτισε τα παιδιά για δεκαετίες» και είπε επίσης: «Αλλά νομίζω ότι, περισσότερο από την ψυχολογική δυναμική της πλοκής, η απροσδόκητη τραγική ανατροπή της ταινίας ήταν αυτό που μου προκάλεσε τέτοιο σοκ».

«Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις δεν ανέδειξαν την πραγματική φύση της ταινίας. Αντιθέτως, επικεντρώθηκαν στα καμώματα του αξιαγάπητου Μπάμπι και του Τάμπορ. Τίποτα δεν με προετοίμασε για τη σπαρακτική τροπή των γεγονότων. Θυμάμαι το μικρό μου μυαλουδάκι να αναφωνεί: “Τι στο καλό συμβαίνει εδώ;” Νομίζω ότι, αν ήμουν πιο προετοιμασμένος για αυτό που θα έβλεπα, θα το είχα επεξεργαστεί διαφορετικά», αποκάλυψε ο δημιουργός του «Pulp Fiction».

Πέθανε ο δημιουργός του «Μπάμπι το Ελαφάκι» - CNN.gr

Ο σκηνοθέτης από το Νόξβιλ του Τενεσί δεν μεγάλωσε μέσα σε «γυάλα», όπως είπε στο κοινό του Teatre Coliseum, καθώς η μητέρα του τον άφηνε από πολύ μικρή ηλικία να βλέπει ταινίες που συνιστώνται μόνο για ενήλικες.

«Κάποια στιγμή, όταν συνειδητοποίησα ότι παρακολουθούσα ταινίες που άλλοι γονείς δεν άφηναν τα παιδιά τους να δουν, ρώτησα τη μητέρα μου γι’ αυτό. “Κουέντιν”, μου είπε, “ανησυχώ περισσότερο για σένα που βλέπεις ειδήσεις. Μια ταινία δεν πρόκειται να σου κάνει κακό”», εξηγεί ο Ταραντίνο στο βιβλίο του.

Πηγή: parapolitika.gr