«Προκείται για αλλαγές που θα λαμβάνουν υπόψιν τις ανάγκες της εποχής», διευκρίνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης

«Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ενισχυμένο πλαίσιο προστασίας από τους πλειστηριασμούς
» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιώργος Κώτσηρας.

«Αναστολή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έως το τέλος Μαΐου»

Ο κ. Κώτσηρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κίνηση αιφνιδιασμού και πως με διάταξη του υπουργείου ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί.

Παράλληλα ο υφυπουργός σημείωσε πως είναι ρητή η αναστολή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έως το τέλος Μαΐου για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ακόμη ανέφερε πως ο ευάλωτος δανειολήπτης που επλήγη από την πανδημία, διασφαλίζεται και δεν χάνονται τα δικαιώματα του.

«Το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια άγγιξε μια ευαίσθητη πραγματικότητα»

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, επισήμανε πως άγγιξε μια ευαίσθητη πραγματικότητα ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Επιπρόσθετα τόνισε πως πλέον ο δικαστής έχει πιο σύγχρονα εργαλεία ώστε να διασφαλιστεί η επικοινωνία του παιδιού και με τους δύο γονείς.

Ο κ. Κώτσηρας δήλωσε ότι προηγήθηκε ευρύς διάλογος και δημιουργήθηκε ένας συνεκτικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την επικοινωνία του παιδιού και με τους δύο γονείς.

«Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι σύνθετο φαινόμενο»

Για την εγκληματικότητα, δήλωσε πως η αντιμετώπιση της είναι σύνθετο φαινόμενο.

«Το επόμενο διάστημα θα έρθουν στη Βουλή νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα»

Τέλος ο κ. Κώτσηρας προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν στη Βουλή νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που θα λαμβάνουν υπόψιν – όπως είπε- τις ανάγκες της εποχής.