«Είναι ίσως η χειρότερη εκδοχή της κατώτερης φύσης του ανθρώπου και των πιο χαμηλών ενστίκτων του», δηλώνει ο Κωστής Μαραβέγιας.

Στο περιοδικό «Τηλέραμα» και τον Βασίλη Ανδριτσάνο παραχώρησε συνέντευξη ο Κωστής Μαραβέγιας
, ο οποίος απάντησε και για τη «βόμβα» που έχει σκάσει στο χώρο του θεάτρου, σχετικά με τις καταγγελίες για παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις κλπ.

Το θέατρο και ο αθλητισμός αντιμετώπισαν περιστατικά βίας και κακοποιητικών συμπεριφορών. Έχετε ακούσει για ανάλογα περιστατικά στον χώρο του τραγουδιού;

«Όχι, ευτυχώς για τον χώρο μας δεν έχω ακούσει κάτι. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχει συμβεί. Είναι τραγικό οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν την όποια μορφή εξουσίας τους εις βάρος των ασθενέστερων και των πιο αδύναμων.

Είναι ίσως η χειρότερη εκδοχή της κατώτερης φύσης του ανθρώπου και των πιο χαμηλών ενστίκτων του.

Οι καλλιτέχνες, ειδικότερα αυτοί που κατέχουν θέση ισχύος, πρέπει να δείχνουν τον σωστό, δίκαιο, ισότιμο και αξιοκρατικό δρόμο, να γίνονται φωτεινά πρότυπα για τους υπόλοιπους.

Να είναι ευγνώμονες για το ταλέντο τους, να αντιμετωπίζουν την επιτυχία τους με ταπεινότητα και πραότητα. Είμαστε τυχεροί που κάνουμε αυτό που αγαπάμε και πρέπει κάθε πρωί να το αναγνωρίζουμε.

Η έπαρση και η αλαζονεία μπορεί να οδηγήσουν σε κακοποιητικές συμπεριφορές και σε έλλειψη ενσυναίσθησης.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή την περίοδο ο Κωστής Μαραβέγιας κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Ρίτα» που σημειώνει επιτυχία.

Πηγή: parapolitika.gr