Ανήσυχη η Άνγκελα Μέρκελ

Αυστηρούς περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 σκοπεύει να ανακοινώσει η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ στη Γερμανία.

 «Έρχονται «αυστηροί περιορισμοί για τα μη εμβολιασμένα άτομα», φέρεται να δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

 Η Καγκελάριος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για την αύξηση των κρουσμάτων και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής καθημερινών διαγνωστικών τεστ για την προσέλευση στον χώρο εργασίας.

 Σύμφωνα με το n-tv, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διεύρυνση της ισχύος του κανονισμού για πρόσβαση σε διάφορους χώρους και δραστηριότητες αποκλειστικά για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες.

 Έκκληση για επαναλειτουργία εμβολιαστικών κέντρων

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, σε συνέντευξή του στην Rheinische Post, ζητά την επαναλειτουργία των κέντρων εμβολιασμού, τα οποία από τον Σεπτέμβριο τέθηκαν σε κατάσταση αναμονής, καθώς περιορίστηκε σημαντικά ο αριθμός των εμβολιασμών και η διαδικασία πέρασε σταδιακά στους οικογενειακούς ιατρούς.

 Προκειμένου να διευκολύνουμε την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, πρέπει τα κρατίδια να φροντίσουν το συντομότερο δυνατό για την επαναλειτουργία των κέντρων», τονίζει ο κ. Σπαν.

Πηγή: parapolitika.gr