Στην «κορύφωσή της έχει φτάσει η επιδημία» του κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, σε ενημέρωση προς τους βουλευτές, ενώ την ίδια ημέρα ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία της χώρας ξεπέρασε τις 18.000.

 Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Χάνκοκ ευχαρίστησε το βρετανικό κοινό για την «σταθερή δέσμευσή του» στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. «Τα μέτρα έκαναν τη διαφορά, είμαστε στο αποκορύφωμα», τόνισε και πρόσθεσε ότι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης δεν θα χαλαρώσουν ή θα αλλάξουν έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση, πριν προχωρήσει σε κατάργηση του lockdown.

 Στο μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας ανακοίνωσε ότι 18.100 άτομα έχουν πεθάνει, συνολικά, σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω κοροναϊού, με τους θανάτους να είναι αυξημένοι κατά 759 τις τελευταίες 24 ώρες.

 Ειδικότερα, άλλα 665 άτομα πέθαναν σε αγγλικά νοσοκομεία, αυξάνοντας το σύνολο σε 16.272.

 Στη Σκωτία, άλλοι 77 νοσοκομειακοί ασθενείς έχασαν τη μάχη τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο σε 1.062 και στην Ουαλία, άλλα 15 άτομα πέθαναν σε νοσοκομεία, αυξάνοντας το σύνολο σε 624.

 Επιπλέον, ο Χάνκοκ αποκάλυψε ότι 15 άτομα σε δομές κοινωνικής μέριμνας έχουν πεθάνει από κοροναϊό, αν και δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων που έχουν ελεγχθεί για την COVID-19.

br> ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr