Νέο ρεκόρ σημείωσε η Βρετανία μέσα σε μια μέρα, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 684 νέους θανάτους από τον κοροναϊό.  Συνολικά, ο αριθμός νεκρών ανήλθε σε 3,605, πενταπλάσιος μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας και τα κρούσματα έφτασαν τα 38.168. Χθες οι θάνατοι έφτασαν τους 569, ενώ ο σημερινός αριθμός παρουσιάζεται κατά 20% αυξημένος.

 Σύμφωνα μες την dailymail επιπλέον, ο συνολικός αριθμός νεκρών στη Βρετανία έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς ήταν 759 την προηγούμενη Παρασκευή, 27 Μαρτίου, ενώ όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτά αυξήθηκαν στα 38.168, με 4.450 νέες περιπτώσεις να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.  Στη Σκωτία, άλλοι 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 172.

 Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ ανέφερε πως η επόμενη μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη, καθώς τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες της καθυστερημένης λήψης μέτρων. Επιπλέον, τόνισε πως σχεδιάζεται η πραγματοποίηση 100.000 τεστ ανά ημέρα στην Αγγλία ως το τέλος Απριλίου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr