Συνολικά, η έρευνα εξέτασε 74.405 ασθενείς που χρειάστηκαν θεραπεία στο νοσοκομείο λόγω Covid μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου

Μόλις 32 άτομα στη Μεγάλη Βρετανία νοσηλεύτηκαν με κοροναϊό, αφού προηγουμένως εμβολιάστηκαν, σύμφωνα με δεδομένα νέας έρευνας από την κοινοπραξία UK Coronavirus Clinical Characterisation.

Τα στοιχεία που πρόκειται να παραδοθούν σήμερα σε κυβερνητικούς συμβούλους δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν ένα μικρό ποσοστό των χιλιάδων μολυσμένων ατόμων που είχαν εισαχθεί στα νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες.

Ειδικότερα η έρευνα, περιελάμβανε ασθενείς που έλαβαν την πρώτη τους δόση και είχαν αρκετό χρόνο για να αναπτύξουν ανοσία. Συνολικά, εξετάστηκαν 74.405 ασθενείς που χρειάστηκαν θεραπεία στο νοσοκομείο λόγω Covid μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου.

«Οι εμβολιασμοί αποδίδουν εξαιρετικά καλά στην αντιμετώπιση των νοσηλειών και των θανάτων λόγω Covid», δήλωσαν οι επιστήμονες σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 33.032.120 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει ήδη μια δόση εμβολίου, ενώ 10.425.790 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση τους.

Αναφορικά με τις μολύνσεις, τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πέσει σε χαμηλό επτά μηνών και οι θάνατοι φτάνουν κατά μέσο όρο τους 26 την ημέρα.

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 2.500 καθημερινά νέα κρούσματα κατά μέσο όρο στη Βρετανία σε σύγκριση με τα άνω των 50.000 που καταγράφονταν τον Ιανουάριο.

Πηγή: parapolitika.gr