Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου επέκρινε για μία ακόμη φορά τα μέτρα lockdown, ενώ η χώρα αναμένεται να ξεπεράσει τους 15.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

«Η ανεργία, η πείνα και η δυσπραγία θα είναι το μέλλον εκείνων που τάσσονται υπέρ της τυραννίας της πλήρους απομόνωσης» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter o ακροδεξιός ηγέτης.

Η Βραζιλία, με τουλάχιστον 218.223 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 14.817 νεκρούς, είναι προς το παρόν η έκτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από την πανδημία. Όμως, ειδικοί εκτιμούν ότι, ελλείψει επαρκών διαγνωστικών τεστ, τα κρούσματα αναμένεται να είναι έως και 15 φορές υψηλότερα.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος τάσσεται υπέρ της «επιστροφής στη κανονικότητα», προτάσσοντας οικονομικά επιχειρήματα. Σήμερα, επίσης, έκανε retweet σε ένα βίντεο 4 λεπτών με τίτλο «Πώς να επιτύχουμε το όνειρο της ανοσίας».

Στις εικόνες, ένας άγνωστος άνδρας, που δηλώνει πως είναι γιατρός, διαβεβαιώνει πως «αυτό που καθορίζει εάν ένας άνθρωπος θα ζήσει ή θα πεθάνει εάν μολυνθεί από τον ιό είναι η ανοσία του». «Αυτό που υπερισχύει», συμπληρώνει, «δεν είναι η επιθετική ικανότητα του ιού, αλλά η ευπάθεια των ανθρώπων».

Πηγή: parapolitika.gr