«Δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο από το 1942» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους, κατά την ανακοίνωση των ονομάτων των ανθρώπων που θα ηγηθούν της «Επιχείρησης Ταχύτητα του Φωτός».

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε εμβολιο μέχρι το τέλος του έτους με την συμβολή των δύο εξαιρετικών ανθρώπων» είπε ο Τραμπ έχοντας στο πλευρό του τον Άντονι Φάουτσι ο οποίος φορούσε μάσκα. O προεδρος πρόσθεσε «Είναι δύσκολο έχει κόστος αλλά θα κάνουμε κάτι που δεν έχει γίνει ξανά από την εποχή του Manhattan Project (πρόγραμμα ανάπτυξης ατομικής βόμβας)».

Της επιχείρησης αυτής θα ηγηθεί ο Μονσέφ Σλαουί πρώην επικεφαλής του τμήματος εμβολίων της GlaxosmithKline και ο στρατηγός Γκούσταβ Πέρνια. Ο Σλαουί θα είναι επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος ενώ ο στρατηγός Πέρνια θα επιβλέπει πρακτικά θέματα όπως την διανομή και την μεταφορά.

O στόχος είναι να είναι διαθέσιμες 100 εκατομμύρια δόσεις ως το φθινόπωρο και 300 εκατομμύρια δόσεις ως τις αρχές του έτους, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το πρόγραμμα του Τραμπ φέρεται να ενώνει τις δυνάμεις ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών, κυβερνητικών υπηρεσιών και του στρατού για να επιταχυνθεί η διαδικασία κατά οχτώ μήνες σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Examiner.

Πηγή: parapolitika.gr