Ένα μεγάλο “ευχαριστώ”  σε όλους όσους βρίσκονται στη δική τους «ψηφιακή αρένα» και δουλεύουν ασταμάτητα για να υλοποιηθούν πολύ γρήγορα – λόγω κοροναϊού-  πλατφόρμες που είχαν προγραμματιστεί για αργότερα, απηύθυνε μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρεται στους  εκατοντάδες επαγγελματίες, από το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, από τους φορείς του υπουργείου, τις συνεργαζόμενες εταιρίες και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

«Πίσω από τις πλατφόρμες βρίσκονται άνθρωποι: μηχανικοί, developers, προγραμματιστές. Δουλεύουν ασταμάτητα και, ενίοτε, ξενυχτούν για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, γνωρίζοντας ότι η τεχνολογία αποτελεί πανίσχυρο όπλο ενάντια στον ιό και εξίσου πανίσχυρο εργαλείο για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών για το μέλλον», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Όσο για το ερώτημα εάν οι αλλαγές αυτές θα παραμείνουν και μετά το τέλος του πολέμου με τον ιό;», ο κ. Πιερρακάκης επισημαίνει ότι  «Όλοι μας, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντιλαμβανόμαστε το ερώτημα αυτό ως ρητορικό». 

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη:

Η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πανδημία μένοντας στο σπίτι, με ένα κράτος που πρέπει να παραμείνει λειτουργικό, μας έδωσε την ώθηση να υλοποιήσουμε πολύ γρήγορα πλατφόρμες που είχαμε στον προγραμματισμό μας, όπως το gov.gr ή την άυλη συνταγογράφηση, αλλά και να προβούμε σε νέες πρωτοβουλίες όπως το 13033.

Μαζί μας συστρατεύτηκαν εκατοντάδες επαγγελματίες, από το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, από τους φορείς του υπουργείου, τις συνεργαζόμενες εταιρίες και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Πίσω από τις πλατφόρμες βρίσκονται άνθρωποι: μηχανικοί, developers, προγραμματιστές. Δουλεύουν ασταμάτητα και, ενίοτε, ξενυχτούν για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, γνωρίζοντας ότι η τεχνολογία αποτελεί πανίσχυρο όπλο ενάντια στον ιό και εξίσου πανίσχυρο εργαλείο για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών για το μέλλον.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν και για το έργο που επιτελούν υπό την ασφυκτική πίεση της αναγκαιότητας να σταματήσουμε όλοι μαζί, κράτος και πολίτες, την επέλαση του ιού. Αυτοί – οι άνθρωποι που βρίσκονται στη δίκη τους «ψηφιακή αρένα» – είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης αλλαγής που συντελείται καθημερινά.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι η μεγάλη εκκρεμότητα του κράτους πλέον κατέστη μεγάλη αναγκαιότητα. Και ακριβώς γι’ αυτό δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

Όσο για το ερώτημα εάν οι αλλαγές αυτές θα παραμείνουν και μετά το τέλος του πολέμου με τον ιό; Όλοι μας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντιλαμβανόμαστε το ερώτημα αυτό ως ρητορικό.

Πηγή: parapolitika.gr