Την στήριξη του ΜέΡΑ 25 στις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και σειρά προτάσεων και ερωτημάτων έθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά την σημερινή μεταξύ τους τηλεδιάσκεψη
 
Ο πρωθυπουργός κάλεσε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Γ. Βαρουφάκη για να τον ενημερώσει τόσο για τα υγειονομικά όσο και για τα οικονομικά μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός.

Σύμφωνα με σχετική εκτενή ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, ο κ. Βαρουφάκης μετέφερε στον Πρωθυπουργό την στήριξη, «άνευ ενδοιασμού», του ΜέΡΑ25 στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καθυστερήσει την μετάδοση του ιού και να μειώσει, κατά το δυνατόν, την μεταδοτικότητα ανά φορέα. «Είμαστε στο πλευρό σας, καθοδηγούμε στο μέτρο του εφικτού τον κόσμο που μας ακούει προς την κατεύθυνση των επιλογών σας», είπε ο κ. Βαρουφάκης στον Πρωθυπουργό, προσθέτοντας: «Χτες ήδη από τηλεοπτικό κανάλι επικρότησα και υιοθέτησα τη συμβουλή σας να ερμηνεύουμε την αυτό-απομόνωσή μας όχι ως προσπάθεια να μην κολλήσουμε εμείς αλλά ως προσπάθεια να μην μεταδώσουμε τον ιό σε άλλους – δηλαδή κάνοντας την υπόθεση εργασίας ότι είμαστε όλοι φορείς.»
 
Να κλείσει η βουλή
 
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε να κλείσει σήμερα η Βουλή και οι συνεδριάσεις της, που έτσι κι αλλιώς, γίνονται παρουσία λίγων βουλευτών να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε στον κ. Μητσοτάκη την άποψη του ΜέΡΑ25 για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη καθώς και τις προτάσεις του κόμματος για το πως πρέπει να ανταποκριθεί στην τεράστια πρόκληση τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα λάβει υπ’ όψη τις προτάσεις του ΜέΡΑ25. Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί δεσμεύτηκαν να παραμείνουν σε επικοινωνία τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα