Η Ελληνίδα δημοσιογράφος- παρουσιάστρια που ζει μόνιμα στη Σκανδιναβική χώρα έχει να αντιμετωπίσει την «ανοσία της αγέλης» που έχει επιβληθεί

Στο Happy Day εμφανίστηκε μέσω skype η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία αναφέρθηκε στους διχασμένους Σουηδούς που πρέπει να διαχειριστούν τον πανικό λόγω της φονικής πανδημίας αλλά και τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης» που έχει επιβληθεί στη Σκανδιναβική χώρα.

«Μόλις έστειλα την κόρη μου στο σχολείο… Έχουμε 1 εκατομμύριο παιδάκια στη Σουηδία και θεωρεί η συγκυβέρνηση ότι κανονικά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο για να λειτουργεί όλο το σύστημα, να λειτουργεί η κοινωνία και να μπορούν να εργάζονται οι γονείς» ανέφερε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. «Θα έλεγα πως γύρω μου βλέπω λιγότερο κόσμο αλλά βγαίνει κανονικά ο κόσμος, πηγαίνει στα εστιατόρια αλλά σε μικρότερο βαθμό. Έχουμε πληθυσμό 10 εκατομμύρια στη Σουηδία όπως και στην Ελλάδα και έχουμε μέχρι στιγμής 110 νεκρούς και πάνω από 3000 κρούσματα του κοροναϊού. Μπορεί να είναι όμως και πολύ παραπάνω».

Και συμπλήρωσε: «Άνθρωποι από το πολύ κοντινό μου περιβάλλον, οι οποίοι είναι σχεδόν σίγουροι ότι έχουν τον ιό, έχουν συμπτώματα και καλούν γιατρούς αλλά δεν τους δέχεται κανείς. Δεν θέλουν καν να πλησιάσουν τα νοσοκομεία και τους λένε, “Μέχρι να μην μπορείτε να αναπνεύσετε, καθίστε στα σπίτια σας”. Σε πάρα πολλούς δηλαδή δεν δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καν το τεστ για τον κοροναϊό”». Μάλιστα η ίδια παραδέχτηκε ότι μάσκα δεν έχει δει μέχρι στιγμής ούτε μία σε άνθρωπο που κυκλοφορεί στον δρόμο, «εντάξει φοράνε γάντια, όχι πλαστικά, γιατί κρυώνουν», ενώ επιβεβαίωσε ότι οι Αρχές έχουν προτείνει «κοινωνική απομάκρυνση» ως μέτρο πρόληψης.

Πηγή: parapolitika.gr