Το ιδανικό πάρκο για την εποχή του κοροναϊού σχεδίασε το στούντιο Precht στην Αυστρία.

Πρόκειται για ένα πάρκο με λαβύρινθο χωρισμένο από ψηλούς φράκτες το οποίο θα επιτρέπει στους ανθρώπους να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους διατηρώντας όμως την κοινωνική απόσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Chris Precht, ιδρυτής του στούντιο Precht, αποκάλυψε πως σχεδίασε το πάρκο για να διευκολύνει τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να αθληθούν σε εξωτερικούς χώρους. «Το έργο ξεκίνησε λόγω της πανδημίας», αποκάλυψε.

«Πώς θα μοιάζει ένα πάρκο και πώς θα λειτουργούσε εάν παίρνει τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης ως κατευθυντήρια γραμμή σχεδιασμού. Και τι μπορούμε να μάθουμε από έναν χώρο όπως αυτός που εξακολουθεί να έχει αξία μετά την πανδημία», πρόσθεσε.

Το πάρκο θα είχε φράχτες πλάτους 90 εκατοστών για να διατηρήσει μια ασφαλή φυσική απόσταση μεταξύ των επισκεπτών του. Ο σχεδιασμός των διαδρομών σε μοτίβο στροβιλισμού δημιουργεί πολλές διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα.

Καθένα από τα μονοπάτια στρωμένα με χαλίκι κόκκινου γρανίτη θα έχει μήκος περίπου 600 μέτρα.
Κάθε μονοπάτι θα έχει μια πύλη που θα έδειχνε εάν μια διαδρομή καταλαμβάνεται ήδη.

Πηγή: parapolitika.gr