Στο επίκεντρο του σαρωτικού κύματος βρίσκεται η Ευρώπη, όπως σημειώνει ο ΠΟΥ αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού. Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η εξάπλωση είναι ραγδαία.

 «Ο κοροναϊός είναι η κρίση παγκόσμιας υγείας της εποχής μας», τονίζεται από τον ΠΟΥ, ο οποίος επισήμανε ότι η κλιμάκωση των κρουσμάτων ήταν ραγδαία την τελευταία εβδομάδα.

 Το μήνυμα που απηύθυνε ο ΠΟΥ προς τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κοροναϊού ήταν το εξής:

«τεστ, τεστ, τεστ».

 Σημαντικά προβλήματα στους πνεύμονες και στην αναπνοή ενδέχεται να αφήσει ο νέος κορωνοϊός στους ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, σύμφωνα με γιατρούς από το Χονγκ Κονγκ, που ελέγχουν την πορεία των ασθενών που πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

 Όπως αναφέρει το Business Insider, οι γιατροί από το Χονγκ Κονγκ παρακολουθούσαν την πορεία 12 ασθενών, οι οποίοι ανάρρωσαν από τον ιό και οι τρεις εξ αυτών είχαν κορεσμό οξυγόνου περιορισμένο κατά 20% μέχρι 30%.

 Παρόλο που, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ακόμα πολύ νωρίς να καταλήξουν οι επιστήμονες στις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις του ιού στην υγεία των ασθενών, η πορεία εννέα σθενών συνολικά έδειξε ότι έχουν υποστεί οργανικές βλάβες.

 Από το συνολικό αριθμό των 128.000 ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον νέον κορωνοϊό, περίπου 70.000 έχουν αναρρώσει. Η ασθένεια, που παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό, δύσπνοια και βήχα, επηρεάζει περισσότερο τους ηλικιωμένους και εκείνους με προϋπάρχουσες ασθένειες.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr