Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξουν σχολεία και κάποια καταστήματα από τις αρχές Μαΐου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις και δεν υπάρξει πισωγύρισμα, όπως τόνισε.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΣΚΑΪ , ανέφερε πως αν δεν υπάρξει πισωγύρισμα από τις αρχές Μαΐου, θα υπάρχει σταδιακή άρση των περιορισμών.

 Αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, ο κ. Πέτσας είπε ότι ειδικά αυτήν την περίοδο κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις και ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά ύφεσης και το 2021 μια χρονιά ανάπτυξης.

Σημείωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτών άκουσε τις συμβουλές των ειδικών και έμειναν σπίτι.

 Ο κ. Πέτσας, ωστόσο, καυτηρίασε τις εικόνες συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ για τα ψώνια του Πάσχα, αλλά και για την παραλαβή δεμάτων από τα ΚΤΕΛ.

 Αναφορικά με τις εκκλησίες είπε ότι έχουν προβλεφτεί ενισχυμένα πρόστιμα και αυστηρή επιτήρηση ώστε οι λίγοι να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών.

 Όπως είπε, αν υπάρχουν λίγοι που θα θελήσουν να φύγουν το Πάσχα, θα υπάρχει διπλασιασμός του προστίμου, αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης και επιστροφή του οχήματος στο τόπο εκκίνησης, παραπέμποντας ουσιαστικά στις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

 Αυτή τη στιγμή το πρόστιμο είναι 300 ευρώ, ενώ με τον διπλασιασμό θα φθάνει τα 600 ευρώ.

 Ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας ΙΧ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

 Αναφερόμενος στο σχέδιο άρσης περιορισμών, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και κάποια καταστήματα πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών που παρακολουθούν την πανδημία, επισημαίνοντας όμως ότι η οποία επαναφορά θα είναι μακρόσυρτη και αργή.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα