Η κορύφωση της επιδημίας του κοροναϊού στην Ρωσία δεν έχει περάσει ακόμη, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της διάσκεψης του Ανώτατου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης (EAEU).

 «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κορύφωση της νόσου στη Ρωσία δεν έχει ακόμη περάσει» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε προσεκτικά την υγειονομικο-επιδημιολογική κατάσταση στην Ρωσία, λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και άλλα μέτρα, ώστε να αναχαιτίσουμε την διασπορά του κοροναϊού».

 Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες επιβαρύνεται ουσιαστικά το σύστημα υγείας και επισήμανε ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των χωρών και των χωρών μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Τέλος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε την ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ενώ τόνισε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς με κοροναϊού θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο για του πολίτες. Παράλληλα υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή χτίζονται με πρωτοβουλία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας 16 εξειδικευμένα νοσοκομεία τα οποία θα παραδοθούν σύντομα.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr