Την ατομική ευθύνη υπογράμμισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος την οποία και χαρακτήρισε ως το κυριότερο «όπλο» της κοινωνίας στην μάχη με τον κοροναϊό.

O πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» έστειλε το δικό του μήνυμα για την καταπολέμηση του κοροναϊού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των κανόνων υγιεινής, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

  «Απευθύνομαι, στο μέτρο που μου αναλογεί, σε κάθε συνάνθρωπό μας για να επισημάνω το αυτονόητο: Η πιστή τήρηση των κανόνων αυτών είναι χρέος καθενός, τόσον απέναντι στον εαυτό του όσο και απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες η ατομική συμπεριφορά μας μας επιτρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο, προς τον πλησίον. Και για κάθε Χριστιανό είναι η ώρα να δείξει ότι τηρεί την βασική αρχή του «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτόν. Και μια ακόμη παρατήρηση:

Η πανδημία του κοροναϊού δείχνει πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον άνθρωπο σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και ένα ισχυρό σύστημα υγείας υπό κρατικό έλεγχο, κάτι που, δυστυχώς, υποτιμήθηκε διεθνώς. Η πανδημία αυτή δείχνει, επίσης, ότι οικονομική ευημερία νοείται μόνον όταν ευημερεί ο άνθρωπος, όταν δηλαδή η οικονομία υπηρετεί τον άνθρωπο».

 Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε ένα «μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας. Ο τρόπος που επιτελούν το καθήκον τους είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα συνέπειας και αλτρουισμού για όλους μας».