Νέος συναγερμός σήμανε στην Κίνα με τις Αρχές να βάζουν σε αυστηρή καραντίνα άλλη μια μεγαλούπολη στα βορειοανατολικά μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων του κοροναϊού.

 Μπορεί η πανδημία να δείχνει να υποχωρεί σταθερά το τελευταίο διάστημα σ’ ολόκληρη τη χώρα αλλά στην Σουλάν, μια πόλη με πληθυσμό περίπου 700.000 κατοίκων, στην επαρχία Τζιλίν κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα είχαν επιβεβαιωθεί άλλα 19 νέα κρούσματα της Covid-19 από τις επτά Μαΐου.

 Κι όπως ανέφερε η ελεγχόμενη από την κινεζική κυβέρνηση China Daily, τέθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας σε εφαρμογή αυστηρά πρωτόκολλα, σαν κι αυτά που ίσχυαν στην πρώτη φάση της επιδημίας στην Ουχάν, όπου ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του περασμένου χρόνου.

 Οι περιοχές της Σουλάν όπου έχουν διαγνωστεί κρούσματα ή υπάρχουν υποψίες για πιθανούς φορείς έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις περιφρούρησης που απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο. Παράλληλα τα σούπερ-μάρκετ έχουν αναλάβει να προμηθεύουν με τα αναγκαία για την καθημερινή διαβίωση στα νοικοκυριά που βρίσκονται στις ζώνες της καραντίνας, ενώ σε άλλες περιοχές, όπου δεν διαγνώστηκαν νέα κρούσματα, με τα νέα μέτρα επιτρέπεται μόνον σε ένα άτομο ανά νοικοκυριό να βγαίνει κάθε δύο μέρες από το σπίτι για να αγοράζει τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

 Σε αυστηρή καραντίνα η Σουλάν

Πέρα από τους αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών οι τοπικές Αρχές διέταξαν να κλείσουν εστιατόρια, γυμναστήρια, κινηματογράφοι κι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας στη Σουλάν, ενώ σταμάτησαν και τα μαθήματα σε αρκετά σχολεία. Η έξοδος από την πόλη απαγορεύεται στα ταξί, ενώ σταμάτησαν και οι μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από και προς την μεγαλούπολη της Κίνας.

 Οι υγειονομικές Αρχές της περιοχής θεωρούν ότι τα τελευταία κρούσματα του κορωνοϊού συνδέονται με μια 45χρονη γυναίκα και διεξάγονται έρευνας για να διαπιστωθεί πώς μολύνθηκε, δεδομένου ότι δεν είχε ταξιδέψει τελευταία, ούτε είχε εκτεθεί σε κάποιον γνωστό φορέα. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας με έκθεσή της την περασμένη Κυριακή προειδοποίησε εκ νέου για τον κίνδυνο μόλυνσης από ασυμπτωματικούς φορείς και τη σημασία να επεκταθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις για την Covid-19 στον πληθυσμό.

 Αλλά και άλλες πόλεις στη βορειοανατολική Κίνα, περιλαμβανομένης της πόλης Τζιλί , αντέδρασαν με αυστηρά μέτρα στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων του κοροναϊού. Στην Σενιάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Λιαονίνγκ με πληθυσμό άνω των οκτώ εκατ. κατοίκων, πάνω από 7.500 άτομα τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση την περασμένη εβδομάδα και υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας στη Σενιάνγκ εντοπίστηκαν πρόσφατα τρία νέα κρούσματα της Covid-19. Από την έναρξη της πανδημίας στα τέλη Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί στην Κίνα 4.638 θάνατοι από το νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: parapolitika.gr