Πρόστιμα θα επιβάλλονται από εδώ και στο εξής σε όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα στη Νέα Υόρκη, καθώς τα κρούσματα κοροναϊού αυξάνονται σε ορισμένες συνοικίες της πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δήμαρχος εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι των αρχών θα προσφέρουν πρώτα δωρεάν μάσκες σε όσους δεν φορούν όπου είναι υποχρεωτικό και, αν αυτοί αρνηθούν να τις χρησιμοποιήσουν, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο, το ύψος του οποίου δεν διευκρινίστηκε. 

Πάνω από 3% τα θετικά κρούσματα κοροναϊού

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι «για πρώτη φορά εδώ και μήνες» το ποσοστό των τεστ για τον νέο κοροναϊό που βγαίνουν θετικά ξεπέρασε το 3%, φτάνοντας στο 3,25%, επισημαίνοντας ότι η αύξηση αυτή παρατηρείται σε εννέα συγκεκριμένες συνοικίες.

 «Προφανώς, όλοι ανησυχούν για αυτό. Είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε. Τα σχολεία της πόλης άνοιξαν ξανά σήμερα έπειτα από δύο αναβολές λόγω αντιδράσεων των εκπαιδευτικών στη Νέα Υόρκη, που ισχυρίζονταν πως δεν επαρκούν για την προστασία από τον κοροναϊό.

Πηγή: parapolitika.gr