Αν και υπήρξαν στιγμές έντασης με την αστυνομία, ευτυχώς δεν υπήρχαν χωρίς τραυματισμοί

Τη στιγμή που η φονική νόσος «χτυπά» τη γειτονική Ιταλία και καταγράφηκαν άλλοι 53 θάνατοι από τον ιό, οι αντιεμβολιαστές στο Μιλάνο διαδηλώνουν, καθώς επικρίνουν το «πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κλείσουν τις οδούς που οδηγούν στην πλατεία αλλά οι διαδηλωτές μπερδεύτηκαν μέσα στο μεγάλο πλήθος που είχε βγει για την καθιερωμένη, σαββατιάτικη βόλτα και χρησιμοποιώντας μικρές παρόδους έφτασαν τελικά στην πλατεία Ντουόμο.

Μάλιστα, στη συγκέντρωση συμμετείχε και μίλησε και ο ανιψιός του Τζον Κένεντι, ο Ρόμπερτ Κένεντι.

milano-antiemvoliastes-1-2048x1356

Αν και υπήρξαν στιγμές έντασης με την αστυνομία, ευτυχώς δεν υπήρχαν  χωρίς τραυματισμοί. Στο μεταξύ νωρίτερα, οι αντιεμβολιαστές είχαν προσπαθήσει να συντονίσουν τις κινήσεις τους μέσω Telegram στο διαδίκτυο.

Στην Ρώμη, οι αμφισβητίες του «πράσινου πάσου» προχώρησαν μόνον σε καθιστική διαμαρτυρία (η οποία επιτρέπεται από τους νέους κανόνες) με σύνθημα: «Είμαστε ο λαός της κάθε ιταλικής πλατείας».

milano-antiemvoliastes-2-2048x1365

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε αποφάσισε να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις αυτές σε όλα τα κεντρικά σημεία των πόλεων, τις πορείες, όπως και κάθε είδους διαδήλωση κοντά σε γραφεία κομμάτων, συνδικάτων, στην Βουλή, στην Γερουσία και στα διάφορα υπουργεία.

Συνεχίζουν οι θάνατοι στην Ιταλία – 53 σήμερα, 68 χθες

Η Ιταλία κατέγραψε σήμερα 53 θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό έναντι 68 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ενώ ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων έφθασε τις 8.544 από 8.516 χθες.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 132.739 θανάτους που συνδέονται με την COVID-19 αφότου ξέσπασε η πανδημία τον Φεβρουάριο του 2020, τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και τον ένατο στον κόσμο. Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 4,8 εκατομμύρια μολύνσεις.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται όσοι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ήταν 3.597 σήμερα, από 3.525 χθες.

Τριάντα εννέα νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ καταγράφηκαν σήμερα, έναντι 47 χθες. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυξήθηκε σε 453 από 445 προηγουμένως.

Περίπου 540.371 τεστ για την COVID-19 έγιναν το περασμένο 24ωρο σε σύγκριση με 498.935 το αμέσως προηγούμενο 24ωρο, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: parapolitika.gr