Οι κρατούμενοι σε μια φυλακή στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής έβαλαν φωτιά σε στρώματα και ανέβηκαν στη στέγη του σωφρονιστικού ιδρύματος για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν από τις σωφρονιστικές αρχές να αποφυλακίσει ορισμένους εξ αυτών λόγω των φόβων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.

Το Reuters μεταδίδει ότι είχαν συγκεντρωθεί καμιά δεκαριά άνθρωποι στη στέγη της φυλακής στη συνοικία Βίλα Ντεβότο. Η ομάδα κρατούσε πλακάτ, ενώ ορισμένοι είχαν επίσης αλυσίδες, μπαστούνια και άλλα όπλα.

«Αρνούμαστε να πεθάνουμε στη φυλακή», ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό που είχαν κρεμάσει. Ένα άλλο, που αναφερόταν ξεκάθαρα στην επιδημία του νέου κορωνοϊού, έγραφε η «COVID-19 είναι στο Ντεβότο. Γενοκτόνοι δικαστές, η σιωπή δεν είναι η γλώσσα μου».

Η εξέγερση ξέσπασε αργά χθες, αφού οι κρατούμενοι έμαθαν ότι κάποιοι εξ αυτών είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Ζητούν να αποφυλακιστούν οι κρατούμενοι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Telam, οι κρατούμενοι έκαψαν στρώματα και κατέλαβαν δύο ορόφους της φυλακής. Μεγάλος αριθμός των φυλακισμένων συμμετείχε στην εξέγερση.

Το Reuters μετέδωσε ότι ακούστηκαν ήχοι σαν πυροβολισμοί, ενώ αστυνομικά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από τη φυλακή, που σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία μπορεί να στεγάσει έως 1.683 κρατουμένους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή νεκρούς και εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα του Reuters να σχολιάσουν. Η Αργεντινή καταμετρά 3.435 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 167 θανάτους.

Πηγή: parapolitika.gr