Κλείνουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κύπρο, ενώ αυστηροποιούνται τα μέτρα εισόδου στη χώρα, στην προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.

Με δηλώσεις του αμέσως μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε νέα πιο αυστηρά μέτρα ενάντια στην διάδοση του κοροναϊού.

Έτσι, όπως είχε ανακοινωθεί και τις προηγούμενες ημέρες, η είσοδος στη χώρα δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν, πλην όσων μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση εξέτασης για τον κοροναϊό από πιστοποιημένα ιατρικά κέντρα. «Όσοι εκπληρούν τις εν λόγω προϋποθέσεις, θα τίθενται υποχρεωτικά υπό περιορισμό (καραντίνα) για 14 μέρες, σε χώρους φιλοξενίας που θα καθορίζει η Κυπριακή Δημοκρατία» πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η Κύπρος, που έχει χιλιάδες φοιτητές στο εξωτερικό, στην Ελλάδα, αλλά και την Αγγλία, αποφάσισε επίσης την χορήγηση επιδόματος 750 ευρώ σε όποιους από αυτούς επιλέξουν να παραμείνουν στην χώρα φοίτησής τους. Η παρούσα απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από την 6η μετά μεσημβρινή της 16ης Μαρτίου, 2020 και θα ισχύει μέχρι την 30η Απριλίου του 2020.

Η Κύπρος αναστέλλει τη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κύπρου ανακοίνωσε την αναστολή εργασιών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, χωρίς σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κυπριακό κανάλι Sigmalive, να δίνει κάποια λεπτομέρεια επ’ αυτού. Όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, εξουσιοδοτήθηκαν οι Υπουργοί για καταρτισμό σχεδίου λειτουργίας έκτακτης ανάγκης, είπε ο Νίκος Αναστασίαδης.

Πηγή: parapolitika.gr