«Τα στελέχη του κοροναϊού εισήλθαν στη Νέα Υόρκη από την Ευρώπη, όχι από την Κίνα», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, επικαλούμενος ερευνητές.

 Εγκαλώντας και πάλι τον Αμερικανό πρόεδρο για ολιγωρία, ο Κουόμο τόνισε ότι  οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που ο Ντόναλντ Τραμπ εφαρμόστηκαν πολύ αργά για να περιορίσουν την εξάπλωσή της πανδημίας.

 Ο Κουόμο επικαλέστηκε τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Northeastern, που εκτιμούν ότι περισσότεροι από 10.000 Νεοϋορκέζοι ενδέχεται να είχαν προσβληθεί από το νόσο ως την ώρα που η πολιτεία επιβεβαίωνε το πρώτο κρούσμα της, την 1η Μαρτίου.

 Επισήμανε πως πιστεύει ότι η Ιταλία είναι η πιθανή πηγή προέλευσης.

 Ο κυβερνήτης της αμερικανικής μεγαλούπολης σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την απαγόρευση των ταξιδιών από την Κίνα τη 2α Φεβρουαρίου, έναν μήνα και πλέον αφού είχαν εμφανιστεί πληροφορίες σχετικά με μια επιδημία στην Κίνα, ενώ αποφάσισε να απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη τον επόμενο μήνα. Έως εκείνη τη στιγμή, ο ιός είχε εξαπλωθεί ευρέως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο.

 «Ενεργήσαμε δύο μήνες μετά το ξέσπασμα στην Κίνα. Όταν κοιτάζεις πίσω, άραγε υπάρχει κανείς να πιστεύει ότι ο ιός παρέμενε ήδη στην Κίνα περιμένοντάς μας να ενεργήσουμε δύο μήνες αργότερα;» διερωτήθη ο Κουόμο, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παραχωρεί.

 «Το άλογο είχε ήδη φύγει από τον σταύλο έως τη στιγμή που εμείς κινηθήκαμε», υπογράμμισε ο Κουόμο.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr