Χωρίς θανάτους από τον κορoναϊό κύλησε το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα.

Αυτό ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, λέγοντας παράλληλα πως καταγράφηκαν 89 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης. Από αυτά, τα 86 είναι εισαγόμενα, δηλαδή από ταξιδιώτες που επέστρεψαν στο εσωτερικό.

Ο αριθμός παρουσίασε μείωση μετά τα πάνω από 100 κρούσματα της προηγούμενης ημέρας. Τα τρία κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Τα 79 από τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, που γειτονεύει με τη Ρωσία. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 82.249.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας 75 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία αφού ανέρρωσαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 5, στους 116. Ως χθες στην ηπειρωτική Κίνα τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα ανέρχονταν σε 1.464. Συνολικά, 559 έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία, 905 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με 37 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ουδείς εκ των ταξιδιωτών που έφθασαν μολυσμένοι από το εξωτερικό στη χώρα είχε πεθάνει μέχρι χθες.

Χθες εντοπίστηκαν 54 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, ανάμεσά τους 5 από το εξωτερικό. Συνολικά 67 ασυμπτωματικοί φορείς άλλαξαν κατάσταση, χαρακτηρίζονται πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 46 έπαψαν να τελούν από ιατρική παρακολούθηση. Στον αντίποδα, 1.005 ασυμπτωματικοί φορείς, ανάμεσά τους 237 που έφθασαν στην Κίνα από το εξωτερικό, συνεχίζουν να βρίσκονται υπό μόνιμη ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: parapolitika.gr