Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 87 άνθρωποι από τον κοροναϊό, ενώ καταγράφηκαν 516 νέα κρούσματα στην Ιταλία

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων Κορωναιού στην Ιταλία είναι 232.248. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.229 Παράλληλα, 152.844 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κοροναϊού ήταν 231.732 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.142 άνθρωποι, ενώ 150.604 είχαν θεραπευθεί.

 Στο μεταξύ 475 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 7.094 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο αφού διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Για 38.606 ασθενείς Covid-19 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

 Σε σχέση με χθες τα κρούσματα κοροναϊού παρουσιάζουν επίσης μείωση: νόσησαν 77 λιγότεροι άνθρωποι, οι νεκροί από τον κοροναϊό είναι 17 περισσότεροι, ενώ θεραπεύθηκαν 1.263 λιγότεροι άνθρωποι.

Αυξήθηκαν οι νοσηλευθέντες λόγω κοροναϊού στη Λομβαρδία

Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, που παραμένει επίκεντρο της πανδημίας στην Ιταλία, οι θετικοί στον κοροναϊό είναι 230 λιγότεροι, αλλά οι εισαχθέντες ασθενείς στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 82. Δεν έχει ακόμη γίνει σαφές αν στις 3 Ιουνίου η κυβέρνηση της Ρώμης θα επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση από την Λομβαρδία και από άλλες περιφέρειες του ιταλικού βορρά, όπως τη Λιγουρία και το Πεδεμόντιο, προς όλη την υπόλοιπη χώρα.

 Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Ανώτατου Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα το ερχόμενο φθινόπωρο να σημειωθεί νέα διάδοση του κοροναϊό, μαζί με άλλους ιούς οι οποίοι πλήττουν το αναπνευστικό σύστημα των ασθενών». «Πρόκειται για μια αντικειμενική πρόβλεψη, βάσει των μέχρι τώρα γνώσεών μας», πρόσθεσε ο Μπρουζαφέρο.

Πηγή: parapolitika.gr