Συνολικά 32.169 νεκροί, 226.699 κρούσματα

Αύξηση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών, μετά από δυο ημέρες μείωσης καταγράφεται στην Ιταλία, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 162 άνθρωποι και σημειώθηκαν 813 νέα κρούσματα. Δηλαδή 63 περισσότεροι νεκροί και 362 περισσότερα κρούσματα σε σχέση με χθες.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 226.699 και οι νεκροί έφτασαν τους 32.169 την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα τα κρούσματα είχαν φτάσει τα 225.886 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.007 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, 716 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 9.991 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 54.422 ανθρώπους έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Μετά από τα ενθαρρυντικά στοιχεία των δυο περασμένων ημερών, ο σημερινός απολογισμός δείχνει ότι η πτωτική τάση των κρουσμάτων και των θανάτων δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί. Θα πρέπει να εξακριβωθεί, τώρα, και με τα στοιχεία των επόμενων ημερών, αν η αύξηση αυτή οφείλεται στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία άρχισε, στην Ιταλία, πριν δυο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από κοινού απ? την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε και τις περιφέρειες της χώρας προβλέπουν ότι αν οι μολύνσεις αυξηθούν, θα πρέπει να υιοθετηθούν και πάλι νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι “υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία” και “η χώρα μειώνει τους περισσότερους περιορισμούς, αλλά εγγυάται την ασφάλεια κάθε εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας”.

Πηγή: parapolitika.gr