Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 202 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού και 34 ασθενείς έχασαν την ζωή τους.

 Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, ανέρχεται την Τρίτη, 237.500 και οι νεκροί έφτασαν τους 34.405. Παράλληλα, 178.526 άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό, έχουν ιαθεί.

 Στο μεταξύ, 177 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 3.301 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 21.091 ασθενείς θετικούς στον κοροναϊό έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

 Σε σχέση με χθες τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 101 λιγότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 12, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 876. Συνολικά, πάντως, η πτωτική πορεία συνεχίζεται.

 Εκτίναξη της φτώχειας λόγω κοροναϊού στην Ιταλία

Αίσθηση προκάλεσε, παράλληλα, πρόβλεψη στην οποία προχώρησε σήμερα ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος Coldiretti. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, εξαιτίας της πανδημίας κοροναϊού, φέτος στην Ιταλία οι φτωχοί θα αυξηθούν κατά ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

 Η Ιταλίδα υφυπουργός Υγείας, Σάντρα Τζάμπα, τέλος, δήλωσε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο και ο αναγκαίος χρόνος για την επίτευξη του στόχου, μειώνεται αισθητά». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι πρώιμο να σκεφτούμε ότι θα το έχουμε στα χέρια μας ήδη τον Σεπτέμβριο, αλλά μπορεί να καταστεί δυνατό στα τέλη του έτους ή στην αρχή του 2021».

Πηγή: parapolitika.gr