Νεότερο απολογισμό θανάτων από τον κοροναϊό έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης οι Αρχές στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 3.603.

 Σε ένα μόνο 24ωρο, οι ΗΠΑ κατέγραψαν αριθμό 743 θανάτων από τον κοροναϊό, όπως αναφέρει το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων της χώρας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται πλέον σε 186.101 ασθενείς Covid-19, από 163.539 πριν από 24 ώρες.

 Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως οι αριθμοί αυτοί είναι οι επίσημοι που δίνει το κέντρο πρόληψης και ελέγχου νοσημάτων της χώρας, καθώς από νωρίς την Τετάρτη, υπολογίζεται πως οι νεκροί στη χώρα είναι πολύ περισσότεροι και ξεπερνούν τους 4.500.

 Στην επίσημη ιστοσελίδα του CDC αναφέρεται πως μένει να επιβεβαιωθούν οι αριθμοί των νεκρών των τελευταίων ημερών από κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ, προκειμένου να προστεθούν στον συνολικό απολογισμό των θανάτων από κοροναϊό.

 Στις ΗΠΑ η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει με την εξάπλωση του κοροναϊού. Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το στρατηγικό απόθεμα για προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης έχει σχεδόν εξαντληθεί.

 Στα είδη που έχουν σχεδόν εξαντληθεί συμπεριλαμβάνονται οι μάσκες, οι αναπνευστήρες, τα γάντια, οι προστατευτικές στολές και οι προσωπίδες, εξήγησαν οι αξιωματούχοι. Μια μικρή ποσότητα έχει αφεθεί κατά μέρος για το ομοσπονδιακό προσωπικό, ανέφερε ο ένας από τους δύο αξιωματούχους, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν εξαιτίας της φύσης του θέματος.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr