Το 29% των ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ είναι υποστηρικτές της θεωρίας αυτής

Καλά κρατούν παγκοσμίως οι θεωρίες συνομωσίας γύρω από τον κοροναϊό και τα εμβόλια, με πολλούς να συνεχίζουν να τις υποστηρίζουν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια έρευνα στις ΗΠΑ, ένας στους 5 Αμερικάνους πιστεύει ότι τα εμβόλια κατά του κοροναϊού έχουν μέσα τους… μικροτσίπ.

Αναλυτικότερα, η έρευνα του YouGov που πραγματοποιήθηκε για τον Εconomist, διαπίστωσε ότι οι 30-44 ετών είναι πιθανό να πιστεύουν σε αυτήν τη συνωμοσία, με το 7% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας να λένε ότι είναι «σίγουρα αλήθεια» και το 20% των λένε ότι είναι «πιθανώς αλήθεια».

Λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (46%) δήλωσαν ότι είναι «σίγουρα ψευδές».

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 27% των ατόμων, ηλικίας 30-44 ετών, υποστηρίζουν αυτήν τη θεωρία.

Επιπλέον, υποστηρικτές της θεωρίας αυτής είναι το 8% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων του Τζο Μπάιντεν και το 29% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ.

Διεθνής η συνομωσία για τα μικροτσίπ

Η συνωμοσία ότι τα εμβόλια είναι ένα εργαλείο για την εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπους έχει διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ενεργώντας ως μία από τις σημαντικότερες θεωρίες παραπληροφόρησης κατά την πανδημία.

Δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα μικροτσίπ συμπεριλαμβάνονται στο εμβόλιο.

Η συνωμοσία των μικροτσίπ υποδηλώνει ότι ολόκληρη η πανδημία υπήρξε κάλυψη για τη δημιουργία και την εγκατάσταση μικροτσίπ που παρακολουθούνται.

Πολλοί θεωρητικοί συνωμοσίας είχαν μάλιστα ενοχοποιήσει τον Μπιλ Γκέιτς και την πρώην σύζυγό του, Μελίντα, λέγοντας ότι βρίσκονται πίσω από αυτήν τη συνωμοσία. Σε απάντησή του στο BBC, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς είχε κάνει λόγο για «fake news».

Πηγή: parapolitika.gr