Αυξάνονται οι νεκροί από τον κοροναϊό, αλλά και τα κρούσματα στην Αμερική.

 Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 33.453 κρούσματα του νέου κοροναϊού, μια αύξηση 18.185 κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 199 και ανέρχεται πλέον σε 400.

 Το CDC επισήμανε ότι ο απολογισμός της νόσου Covid-19, που ανακοίνωσε, περιλαμβάνει την καταμέτρηση των κρουσμάτων και των νεκρών έως χθες το απόγευμα τοπική ώρα (22 Μαρτίου) και το συνέκρινε με τον προηγούμενο απολογισμό που είχε δώσει στις 20 Μαρτίου. Κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν επιβεβαιωθεί και στις 50 αμερικανικές πολιτείες.

Δραματική η κατάσταση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου καταγράφονται περισσότεροι από 20.000 ασθενείς του κοροναϊού, ενώ τη Δευτέρα οι νεκροί ξεπέρασαν τους 150. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε πως τα νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο ανήλθαν σε 5.707.

 Η Πολιτεία των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει 78.000 τεστ για τον κοροναϊό, περίπου το 25% των τεστ που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα ως σήμερα. Από τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί θετικά, 13% νοσηλεύονται.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr