Μεγάλο το τίμημα που εξακολουθεί να πληρώνει σε ανθρώπινες ζωές η γειτονική Ιταλία, εξαιτίας της απερισκεψίας να ληφθούν απ’ όλους άμεσα μέτρα προστασίας, απέναντι στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο αριθμός των θανάτων από τον κοροναϊό ξεπερνά πλέον τους 2.000. Η Ιταλία κατέγραψε σε ένα 24ωρο 349 νέα θύματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP.

 Μόνο στη Λομβαρδία, στη Βόρεια Ιταλία, 202 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Κυριακή. Ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υγείας, Τζούλιο Γκαλέρα, σε δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη Λομβαρδία ανήλθαν στους 1.420, 202 περισσότεροι σε σχέση με την Κυριακή. «Τα δεδομένα είναι κάπως κατανεμημένα, μερικά αυξάνονται πολύ, άλλα λιγότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Τα κρούσματα κοροναϊού έχουν φτάσει στα 14.649 στη Λομβαρδία, ενώ εχθές ήταν 13.272. «Στην εντατική φροντίδα 823 άτομα νοσηλεύονται, 66 περισσότερα από χθες», ανέφερε σύμφωνα με το Ansa.

 Πάντως, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι η επιδημία εξακολουθεί να επιδεινώνεται στο σύνολο της χώρας. «Οι επιστήμονες μας λένε ότι το ξέσπασμα της επιδημίας δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του, αυτές οι εβδομάδες θα είναι οι πιο επικίνδυνες», δήλωσε ο Κόντε.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr