Η κυβέρνηση της Ρωσίας δεν βλέπει το λόγο να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κοροναϊού.

 Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε: «Προς το παρόν δεν υπήρξε καμία πρόταση, καμία αφορμή για κάτι τέτοιο (κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), καμία απόφαση».

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν υπάρχουν τεστ γενικής χρήσεως για να διαπιστώσει κανείς αν έχει ή όχι προσβληθεί από τον κορωνοϊό τα οποία θα μπορούσαν να πωλούνται στα φαρμακεία, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα, λέγοντας «ας μην γελιόμαστε» επί του ζητήματος.

«Ως προς το ερώτημα, αν υπάρχουν τέτοια τεστ; Αυτή τη στιγμή μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να απαντήσει. Ρωτήστε το επιτελείο του υπουργού Υγείας, δήλωσε ο Πεσκόφ , σχολιάζοντας τις πληροφορίες που λένε ότι στην Εσθονία άρχισαν να πωλούν στα φαρμακεία τέτοιους είδους τεστ. Διερωτηθείτε, υπάρχουν στον κόσμο τεστ που επιτρέπουν στο κάθε πολίτη μόνος του να ελέγχει αν έχει ή όχι κορωνοϊό. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν τέτοια τεστ. Ας μη γελιόμαστε».

 Με αφορμή το κλείσιμο των συνόρων Ρωσίας -Λευκορωσίας που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, και τον προβληματισμό που εξέφρασε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ευελπιστεί ότι η Λευκορωσία θα δείξει κατανόηση και πως η «Ρωσία λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία».

Ρωσία: «Κάθε χώρα είναι ελεύθερη να αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβει»

Επεσήμανε επίσης ότι «η κάθε χώρα είναι ελεύθερη να λαμβάνει εκείνα τα μέτρα τα οποία θεωρεί αναγκαία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού οι χώρες αναμφίβολα πρέπει να λαμβάνουν ενεργά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού». Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τα μέτρα που παίρνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες στον οικονομικό τομέα εξαιτίας του κορωνοϊού.

 Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, όταν ρωτήθηκε αν το Κρεμλίνο σχεδιάζει να εφαρμόσει για τους συνεργάτες του την εργασία από το σπίτι, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για κάτι τέτοιο και πως «η διοίκηση της προεδρίας εργάζεται ως συνήθως λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας, τα οποία είναι υποχρεωτικά αυτή τη στιγμή σε κάθε γραφείο».

Πηγή: parapolitika.gr