Πιθανώς από την ερχόμενη Παρασκευή τα νέα μέτρα – Δεν αποκλείεται εθνικό lockdown τριών εβδομάδων

Προς αυστηροποίηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί έως τώρα με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων κοροναϊού
αναμένεται να προβεί η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί ένα εθνικό lockdown τριών εβδομάδων.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Corriere della Sera», η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας της χώρας εκφράζουν έντονη ανησυχία για την πορεία των μολύνσεων, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης διάδοσης των παραλλαγών του ιού.

Σε αρκετά νοσοκομεία, ιδίως στη νότια Ιταλία, οι εισαγωγές ασθενών έχουν αυξηθεί σημαντικά και η όλη κατάσταση θυμίζει το «δεύτερο κύμα» της πανδημίας τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα νέα μέτρα είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ ήδη από την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται έως τώρα είναι το ολικό κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές όπου δεν λειτουργούν τα σχολεία, η δυνατότητα να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 8 το βράδυ (μέχρι τώρα τίθεται σε ισχύ στις 10) ή, στην περίπτωση που τα κρούσματα δεν περιοριστούν, να αποφασιστεί εθνικό lockdown περίπου τριών εβδομάδων.

Σήμερα το απόγευμα, οι ιταλοί υπουργοί Υγείας, Περιφερειακών Θεμάτων, Οικονομικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού θα συναντηθούν με την επιτροπή ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση Ντράγκι, με στόχο να γίνει διεξοδική αναφορά στις συνέπειες της πανδημίσς και να μπορέσουν να ληφθούν άμεσα όλες οι σχετικές αποφάσεις.

Πηγή: parapolitika.gr