Δύο άνθρωποι που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στη Βαλένθια της Ισπανίας έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κοροναϊό.

  Πρόκειται πιθανότατα για τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα του κοροναϊού στην Ισπανία αφότου επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από και προς τη χώρα στα μέσα Μαρτίου. Η Βαλένθια, μεγάλο θέρετρο της Ισπανίας στην ακτή της Μεσογείου, φιλοξενεί τουριστικούς προορισμούς όπως το Μπενιντόρμ και το Αλικάντε.

 Η περιοχή θα μεταβεί στη φάση 2 της τεσσάρων σταδίων διαδικασίας χαλάρωσης από τη Δευτέρα, με επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις έως και 15 ατόμων, ενώ αίρονται κι ορισμένοι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Η Περιφερειακή Σύμβουλος Υγείας Άνα Μπαρσελό δήλωσε πως οι ταξιδιώτες πιθανότατα δεν είχαν συμμορφωθεί με την υποχρεωτική απομόνωση δύο εβδομάδων μετά την άφιξή τους στην Ισπανία.

 «Δεν έχουν ταξιδέψει απευθείας στη Βαλένθια, αλλά σταμάτησαν σε αεροδρόμια κάπου στη μέση και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τη διαδρομή που πήραν, ή αν τελικά ταξίδεψαν στη Βαλένθια με αυτοκίνητο, ή αεροπλάνο», τόνισε η ίδια σε χθεσινή της συνέντευξη Τύπου. Οι αρχές της Βαλένθια δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως η υπηκοότητα των ταξιδιωτών, κατά την επικοινωνία τους με το Reuters σήμερα.

 Περισσότεροι από 27.000 θάνατοι από τον κοροναϊό στην Ισπανία

Τα εισαγόμενα κρούσματα κοροναϊού, ναι μεν είχαν σχεδόν εξαφανισθεί, αφότου έκλεισαν τα σύνορα της Ισπανίας και εφαρμόσθηκαν περιοριστικά μέτρα για τον πληθυσμό στις 14 Μαρτίου, αλλά οι αρχές θα παρακολουθούν πολύ στενά οποιαδήποτε επανεμφάνιση, καθ’ ην στιγμήν η χώρα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις παραθεριστικές δομές της τον Ιούλιο.

 Με περισσότερους από 27.000 θανάτους και σχεδόν 238.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, η Ισπανία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που πλήττονται περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες στην Ευρώπη.

 Νέα παράταση της έκτακτης ανάγκης λόγω κοροναϊού στην Ισπανία

Παράλληλα, η ισπανική κυβέρνηση θα διαβουλευθεί με διάφορα πολιτικά κόμματα το ενδεχόμενο να επιδιώξει άλλη μία παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τον κοροναϊό για μετά τις 7 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία-Χεσούς Μοντέρο.

 Η ίδια πρόσθεσε ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα αποκαλύψει το σαββατοκύριακο την απόφαση της κυβέρνησης για μια τέτοια παράταση, η οποία πρέπει να εγκριθεί κι από το Κοινοβούλιο. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θεσπίσθηκε για πρώτη φορά στα μέσα Μαρτίου, επιβάλλοντας κάποια από τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη.

Πηγή: parapolitika.gr