Η Γαλλία σχεδιάζει να επιτρέψει την λειτουργία των καταστημάτων μετά τις 11 Μαΐου, αν και κάποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ορισμένες περιοχές για να προληφθεί η αναζωπύρωση της επιδημίας στη χώρα.

 Η γαλλική κυβέρνηση αποκλείει επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ και μπαρ αμέσως μετά τον τερματισμό του lockdown στις 11 Μαΐου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ προειδοποίησε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ σε ορισμένες από τις χειρότερα πληγείσες από την επιδημία περιοχές.

 Με δηλώσεις στο France Info ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με βάση πρωτόκολλα που θα εξασφαλίζουν την προστασία των εργαζομένων και των πελατών.

 Ο Μπρουνό Λεμέρ δεν διευκρίνισε σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν οι περιορισμοί επί της λειτουργίας των καταστημάτων. Είναι όμως γνωστό ότι η επιδημία έπληξε σοβαρότερα το Παρίσι και την περιφέρειά του, καθώς και την ανατολική Γαλλία.

 Η γαλλική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για το άνοιγμα της οικονομίας, έχει κάνει πάντως σαφές ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών θα παραμείνουν ώστε να μην διαδοθεί η επιδημία Covid-19 σε περιοχές της χώρας που είχαν μικρότερη έκθεση στον κοροναϊό.

 Εστιατόρια, μπαρ και καφέ θα ανοίξουν προς τα μέσα του Ιουνίου, το νωρίτερο. Αθλητικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραμείνουν απαγορευμένες τουλάχιστον μέχρι τότε. Όμως, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται πλέον άδεια για να περπατήσουν στους δρόμους ή για να βγουν για τρέξιμο.

Πηγή: parapolitika.gr