Νεότερος απολογισμός στη Γαλλία, όπου 987 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο σε νοσοκομεία και γηροκομεία της χώρας.

 Συνολικά 13.197 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19, νόσο που προκαλεί ο κοροναϊός στη Γαλλία. Ο γενικός διευθυντής υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν σημείωσε πως περισσότερα από 90.000 κρούσματα του κοροναϊού έχουν εντοπιστεί στη χώρα, αριθμός αυξημένος κατά 4.000 το τελευταίο 24ωρο. Την Πέμπτη, ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε το εφιαλτικό νούμερο των 1.341 πολιτών.

Αναφέρεται επίσης πως 31.267 ασθενείς Covid-19 νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας, 3.161 περισσότεροι από την Πέμπτη. Από αυτούς, 7.004 είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 98 μικρότεροι από 30 ετών.

Μειώνεται ο συνολικός αριθμός διασωληνωμένων με κοροναϊό

 Ο γενικός διευθυντής υγείας της Γαλλίας σημείωσε πως επιπλέον 431 ασθενείς διασωληνώθηκαν την τελευταία ημέρα. Ωστόσο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων βαίνει μειούμενος, καθώς περισσότεροι ήταν οι πολίτες που αποσωληνώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Για πρώτη φορά σήμερα, ανακοινώνεται μεταξύ των θυμάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία και ένα μικρό παιδί, ηλικίας κάτω των 10 ετών, το οποίο νοσηλευόταν στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις Αρχές βέβαια, τα αίτια του θανάτου του ήταν πολλαπλά, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλομόν.

 Για κάθε δύο θανάτους από κοροναϊό στα νοσοκομεία, άλλος ένας στα γηροκομεία

Ο συνολικός αριθμός των 13.197 νεκρών προκύπτει από το άθροισμα των θανάτων σε νοσοκομεία και γηροκομεία της χώρας. Οι Αρχές ανακοίνωσαν την παρασκευή πως 8.598 είναι οι νεκροί που κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ ο αριθμός των θανάτων από τον κοροναϊό στα γηροκομεία της Γαλλίας ανέρχεται πλέον σε 4.599.

 Για τον λόγο αυτό, η Γαλλία έχει ανακοινώσει πως παρατείνει τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κοροναϊού στη χώρα για 15 ακόμη ημέρες και πέραν της 15ης Απριλίου, όπως και είχε ανακοινωθεί αρχικά.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr