Εκτιμήσεις των επιστημόνων θέλουν τον κοροναϊό να προσβάλει μεταξύ 7 εκατ και 43 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη.

 Η έρευνα στην οποία αναφέρθηκε και λοιμωξιολόγος ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας το απόγευμα της Τρίτης, σημειώνει πως χωρίς τα μέτρα περιορισμού, οι θάνατοι σε 11 χώρες της Ευρώπης – ανάμεσά τους η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Βρετανία – θα ήταν 59.000 ως και τις 31η Μαρτίου. Οι ερευνητές του Imperial College στη Βρετανία, έτρεξαν ένα μοντέλο εξέλιξης του ιού στην Ευρώπη και υπολόγισαν σε τι βαθμό λειτούργησαν τα μέτρα περιορισμού ως τροχοπέδη στην μετάδοση του κοροναϊού.

Μόνο στην Ιταλία, εκτιμάται πως τα μέτρα περιορισμού έχουν σώσει τη ζωή σε 38.000 ανθρώπους, όταν η χώρα μετρά ήδη περισσότερους από 10.000 θανάτους. Για την Ισπανία, ο αριθμός των ανθρώπων που προστατεύθηκαν υπολογίζεται σε 16.000.

 Οι επιστήμονες αναφέρουν βέβαια πως οι εκτιμήσεις είναι θεωρητικές, αλλά και πως κάθε χώρα έλαβε σε διαφορετικό χρόνο και διαφορετικής έντασης μέτρα. Ωστόσο, υπολογίζουν πως στην Ευρώπη ήρθαν σε επαφή με τον κοροναϊό μεταξύ 7 και 43 εκατομμύρια πολίτες εκ των οποίων 5,9 εκατ μόνο στην Ιταλία και μόλις 600.000 στη Γερμανία, όπου η μετάδοση του ιού εμφανίζεται πιο χαμηλή.

 Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες στη Βρετανία τονίζουν πως «πολύ περισσότεροι θάνατοι θα αποφευχθούν αν εξασφαλίσουμε πως τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ ώσπου η μετάδοση του κοροναϊού να πέσει σε νέα χαμηλά».

Προβλέψεις για 1,2 εκατ θύματα στη Γερμανία

Άλλωστε, περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια θα μπορούσαν να είναι τα θύματα του κοροναϊού μόνο στην Γερμανία, εάν δεν λαμβάνονταν καθόλου μέτρα προστασίας ή εάν τα μέτρα ήταν ανεπαρκή, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε χθες στην Sueddeutsche Zeitung.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr