Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου Kevzara για χρήση κατά του κοροναϊού. Πρόσφατες κλινικές δοκιμές που διεξήχθησαν σε 420 ασθενείς σε διεθνές επίπεδο με το φάρμακο, που συνήθως χρησιμοποιείται για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, προκάλεσαν ανεπιθύμητες ενέργειες σε ορισμένους, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας ή ακόμη και του θανάτου.

 Η Sanofi είναι μία από τις πολλές εταιρείες που προσπαθούν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, ενώ παρασκευάζει το Kevzara σε συνεργασία με τη Regeneron.

 Ο Τζον Ριντ, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Sanofi, εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της ομάδας του στη δοκιμή του φαρμάκου.

 «Παρόλο που αυτή η δοκιμή δεν απέδωσε τα αποτελέσματα που ελπίζαμε, είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτεύχθηκε από την ομάδα μας για την περαιτέρω κατανόηση της πιθανής χρήσης του Kevzara για τη θεραπεία της Covid-19», δήλωσε στο Radio France International.

 Ακριβώς πριν από ένα μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποσχέθηκε να αγοράσει 300 εκατομμύρια δόσεις από ένα πιθανό εμβόλιο που θα αναπτύξει η Sanofi. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, και οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ θα μπορούσαν επίσης να έχουν αγοράσει χωριστές ποσότητες του εμβολίου.

Πηγή: parapolitika.gr