Τη σημασία του να κληθούν σε συστράτευση όλοι οι πολίτες για την αντιμετώπιση του κοροναϊού τόνισε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου συνήλθε την Τετάρτη υπό την προεδρία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τα ζητήματα που άπτονται της αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, στη συνεδρίαση, ο κάθε αρμόδιος υπουργός προέβη σε ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται και τους σχεδιασμούς εκάστου υπουργείου, και λήφθηκαν σχετικές αποφάσεις.

Νέες τεχνολογικές εφαρμογές

Έγινε επίσης ενημέρωση από τον υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, Κυριάκο Κόκκινο, για τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές που αναπτύσσονται στα υπουργεία, με ιδιαίτερη έμφαση στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενόψει και του όγκου εργασίας που αναλαμβάνουν λόγω του κοροναϊού.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου την τεράστια σημασία του να κληθούν όλοι οι συμπολίτες μας σε συστράτευση για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, μια πανδημία που δοκιμάζει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Κούσιος.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ζήτησε επίσης τη συνδρομή τους στο μέγιστο δυνατόν βαθμό για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε σήμερα, πρόσθεσε.

Από πλευρά τους, οι υπουργοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού και για την προστασία της κοινωνίας στο σύνολο της, καθώς και για την πιστή τήρηση των Διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί, καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr