Στην διαδικασία ανάπυτξης τεστ το οποίο μπορεί σε μόλις ένα λεπτό να αναγνωρίσει τους ανθρώπους με κοροναϊό από εκείνους με άλλες αναπνευστικές παθήσεις, όπως άσθμα ή γρίπη αναπτύσσουν αυτήν την περίοδο Βρετανοί επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, το τεστ μπορεί να αναγνωρίζει τη χημική «υπογραφή» του κοροναϊού στην αναπνοή των ασθενών και, αντίθετα από τα τεστ αντιγόνων και το PCR, χρειάζεται μία πιο «ανώδυνη» λήψη δείγματος: φυσώντας σε μία ειδική συσκευή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νέα μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των τεστ covid, καθώς η ενοχλητική λήψη δείγματος μπορεί να αποθαρρύνει κάποιους πολίτες

. Το τεστ αναπτύσσεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος με την επωνυμία TOXI-Triage. Το πρόγραμμα, υπό το πανεπιστήμιο Loughborough, σκοπεύει να βρει αποτελεσματικούς τρόπους για να διαπιστωθεί η έκθεση ανθρώπων σε περιπτώσεις χημικών, βιολογικών, ή και ραδιενεργών συμβάντων.

Η ομάδα που ασχολείται με το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ορισμένες από τις τεχνολογίες που ανέπτυξε για τους παραπάνω σκοπούς ώστε να φτιάξει το τεστ Covid-19.

Πηγή: parapolitika.gr