Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.459 νέα κρούσματα κοροναϊού στη Ρωσία, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φθάσει τα 10.131 σε 81 περιφέρειες της χώρας.

  Παράλληλα 698 άτομα έχουν αναρρώσει, ενώ οι νεκροί έφθασαν τους 76, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Τα 857 από τα 1.459 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ συνολικά στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί 6.698 κρούσματα.

 Οι μισοί νοσούντες από κορανοϊό είναι άτομα ηλικίας κάτω των 45 ετών, αλλά μόνο το 3% είναι παιδιά. «Το 47% των νοσούντων είναι άτομα ηλικίας 18-45 ετών, το 35% είναι άτομα ηλικίας από 46- 65 ετών και το 15% άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών εκ των οποίων το 4% είναι άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 80 ετών. Επίσης το 3% είναι παιδιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι χθες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τον κορανοϊό, εκτιμώντας ότι οι δυο με τρεις επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Πηγή: parapolitika.gr