Εσύ μπορείς να δεις «πίσω» απ’ τη φωτογραφία;

Εκ πρώτης όψεως ένα κοριτσάκι είναι «κολλημένο» στο τσιμέντο και παίζει ανέμελα με το παιχνίδι της. Πρόκειται για μία φωτογραφία που έγινε viral σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι, εμπειροι και εξοικειωμένοι με ανάλογα θεάματα κατάλαβαν αμέσως τι «κρύβεται» στη φωτογραφία, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που… τα ‘χασαν!

«Πού είναι η υπόλοιπη κόρη μου»

Σύμφωνα με τη New York Post, ένα από τα πολλά site που αναπαρήγαγαν την επίμαχη εικόνα, ένας χρήστης του Reddit ονόματι MK24ever πόσταρε την παράξενη φωτογραφία πριν από περίπου δυο εβδομάδες με τη λεζάντα «Πού είναι η υπόλοιπη κόρη μου; Εγώ βλέπω τι συμβαίνει. Εσύ;».

Η φωτογραφία σχολιάστηκε αρκετά στα social media, σύμφωνα με τη New York Post. «Με έχει πιάσει πονοκέφαλος, απλά δεν μπορώ να δω τι συμβαίνει» γράφει ένας μπερδεμένος χρήστης στο Twitter. «Μου πήρε περίπου ένα λεπτό να το καταλάβω» σημειώνει ένας άλλος. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι που… έλυσαν αμέσως τον γρίφο και έσπευσαν να διαφωτίσουν και τους υπόλοιπους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποδείξουν με μια κόκκινη γραμμή τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από την οπτική ψευδαίσθηση.

κοριτσακι_2

Με μια πιο προσεκτική ματιά, γίνεται προφανές ότι το κοριτσάκι στέκεται πίσω ακριβώς από έναν χαμηλό τοίχο που είναι φτιαγμένος από το ίδιο υλικό με τον διάδρομο όπου στέκεται. Όλο το προσκήνιο της φωτογραφίας βρίσκεται σε ένα υψηλότερο επίπεδο, παρόλο που εκ πρώτης όψεως δείχνει στο ίδιο επίπεδο με το φόντο. Την ψευδαίσθηση ενισχύει ο αγκώνας της μικρούλας που ακουμπάει στο τσιμεντένιο διαχωριστικό, κάνοντάς τη να δείχνει… βυθισμένη στο τσιμέντο.

Πηγή: parapolitika.gr