Η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι εξασφαλισμένη για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στον εμβολιαστικό προγραμματισμό, δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Υγείας,  Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντοζαμάνης μιλώντας στη Βουλή σημείωσε ότι παρά την το γεγονός ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν καλή εξέλιξη της πανδημίας, απαιτείται μεγάλη προσοχή ενώ απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε: «Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι ενωμένο στην εκπομπή του μηνύματος να τηρήσουμε τα μέτρα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Είμαστε προετοιμασμένοι. Υπάρχει προετοιμασία και για ενδεχόμενο νέο κύμα που απευχόμαστε. Δεν καθησυχαζόμαστε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έχουμε δρόμο ακόμα».

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε, παράλληλα, στον ρυθμό παραδόσεων των εμβολίων λέγοντας: «Υπάρχουν ζητήματα παραδόσεων. Είχαμε μια μειωμένη παράδοση από την Pfizer η οποία όμως αποκαταστάθηκε. Στο τρίμηνο θα έχουμε όλες τις ποσότητες που είχαμε αρχικά υπολογίσει. Υπάρχει ζήτημα και με την Astra Zeneca για την οποία η ΕΕ εκφράζει έντονη δυσφορία καθώς φαίνεται ότι οι ποσότητες που θα παραδώσει είναι μειωμένες σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός στην χώρα μας εξελίσσεται ομαλά και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει την πρώτη δόση έχει εξασφαλισμένη και την δεύτερη».