«Η περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου είναι μια περίπτωση για την οποία σωστά κινήθηκε η διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής και σωστά υπήρξε η απόφαση παραπομπής» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με το ζήτημα του νερού στις Σταγιάτες, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Καταθέσαμε μήνυση, και η μήνυση αφορά τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπέος σε τρεις διαφορετικές δημόσιες συνεντεύξεις του με τις οποίες καταφέρθηκε με τρόπο συκοφαντικό, υβριστικό, απειλητικό και εκβιαστικό εναντίον συλλήβδην όλων των κατοίκων των Σταγιατών αλλά και εναντίον του Αλ. Ιωαννίδη ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα συμπαρίσταται στους κατοίκων των Σταγιατών».

«Στις Σταγιάτες ο δήμος εν μέσω καραντίνας, εν μέσω περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό διάκοψε Μεγάλη Παρασκευή τη σύνδεση του χωριού με την πηγή της Κρύας Βρύσης. Είναι μια πηγή από την οποία υδροδοτείται το χωριό εδώ και 350 χρόνια. Είναι μια πηγή που το νερό της θεωρείται από τα καθαρότερα και ξακουστότερα σε όλη την Ελλάδα. Αυτή την πηγή φαίνεται την εποφθαλμιούν για εμφιάλωση και ιδιωτικοποίηση. Και το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή ήταν να διακοπεί η σύνδεση της πηγής με το χωριό», σημείωσε επιπρόσθετα.

«Η μόνη απάντηση που πήραν οι κάτοικοι από πλευράς του κ. Μπέου ήταν μια εκστρατεία σπίλωσης και λασπολογίας, άρχιζε να τους εμφανίζει ως κακοποιά στοιχεία, να τους χαρακτηρίζει με χαρακτηρισμούς ακραία υβριστικούς, να τους απειλεί ότι θα τους τελειώσει και ότι δεν τους ανέχεται άλλο ο δήμος. Να τους απειλεί με φορολογικές διώξεις. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό», ανέφερε.

Ερωτηθείσα αν θα συμμετάσχει η Πλεύση Ελευθερίας σε ενδεχόμενες εκλογές, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Η Πλεύση Ελευθερίας εάν και όταν γίνουν εκλογές εννοείται ότι θα συμμετάσχει και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα έχουμε και μια δυνατότητα πιο ευρείας απεύθυνσης στον ελληνικό λαό. Μετά την εμπειρία των τελευταίων 13 μηνών νομίζω θα πείσουμε και περισσότερους να ψηφίσουν την Πλεύση Ελευθερίας».

«Όμως η άποψη μου είναι ότι οι εκλογές δεν είναι εργαλείο πολιτικής μεθόδευσης και επομένως το να προκηρύσσονται με τρόπο αιφνιδιαστικό προκειμένου να επιτευχθεί πολιτικό πλεονέκτημα είναι μια μεθόδευση την οποία την έχουμε δει συχνότατα την τελευταία 20ετία όμως είναι μια μεθόδευση η οποία τελικά δεν ενισχύει τη δημοκρατική λειτουργία. Εάν υπάρξει κάτι τέτοιο θα είναι άλλο ένα περιστατικό κατά το οποίο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αξιοποίησε και εργαλειοποίησε τις εκλογές προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιες ευνοϊκότερες περιστάσεις για το κόμμα του. Προσωπικά δεν είμαι οπαδός αυτής της λογικής και θεωρώ ότι εκείνοι που εργαλειοποιούν τις εκλογές με αυτό τον τρόπο αργά ή γρήγορα το βρίσκουν μπροστά τους πολιτικά και εκλογικά», επισήμανε η ίδια.

Αναφορικά με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, τόνισε ότι «η περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου είναι μια περίπτωση για την οποία σωστά κινήθηκε η διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής και σωστά υπήρξε η απόφαση παραπομπής όμως το να γίνει μια δίκη μόνο για τον Παπαγγελόπουλο αποτελεί όχι απλώς αποπροσανατολισμό αλλά και τελικά και ματαίωση της ποινικής αξίωσης της πολιτείας και της κοινωνίας και της αξίωσης των ανθρώπων για δικαιοσύνη».

«Δεν ήταν ένας Παπαγγελόπουλος μόνος του, ούτε ήταν ένας υπουργός που έκανε τους κεφαλιού του ερήμην και εν αγνοία του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις για την πυρκαγιά στο Μάτι, επισήμανε ότι «από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχει ξεσκεπαστεί ένα παρασκήνιο το οποίο είναι ανατριχιαστικό. Για αυτό το παρασκήνιο εγώ είχα καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά και υπόμνημα, για την ενεργοποίηση δηλαδή την παρασκηνιακή υπουργών και συνολικά της κυβέρνησης σε μια υπόθεση στην οποία θρηνήσαμε 102 ανθρώπους διαπιστώνεται ότι υπήρχε παραδικαστική και παρασκηνιακή λειτουργία σε επίπεδο αδιανόητο».

«Σε επίπεδο απόπειρας επηρεασμού και απόπειρας εκβιασμού πραγματογνώμονα να μην αποδοθούν ευθύνες ποινικές σε κυβερνητικά στελέχη και σε αυτοδιοικητικά στελέχη. Μιλάμε για καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας, όχι μόνο για την καταδίωξη αντιπάλων όπως είναι η περίπτωση Novartis αλλά ακόμα και για τη συγκάλυψη κακουργημάτων όπως είναι το κακούργημα της έκθεσης και το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Δεν είναι δυνατόν να μείνει ανέλεγκτος ο κ. Τσίπρας που ήταν ο επικεφαλής . Δεν είναι δυνατόν να μείνει ανέλεγκτος ο κ. Παππάς, ο κ. Κοντονής, ο κ. Καλογήρου. Δεν είναι δυνατόν αυτές οι υποθέσεις από τις οποίες αναδύεται ένα δυσώδες παρασκήνιο και αποκαλύπτεται ότι κάποιοι εργαλειοποίησαν την εξουσία για ίδιον όφελος δεν είναι δυνατόν αυτές οι υποθέσεις να μην οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε η ίδια.

«Και αν τελικώς επικρατήσει αυτή η προσέγγιση την οποία έχει διατυπώσει ο κ.Μητσοτάκης ότι δηλαδή δεν πάω τον πολιτικό μου αντίπαλο στη Δικαιοσύνη κοκ αυτό θα σημαίνει κάτι πολύ κακό για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας. Διότι σημαίνει ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός, και ο σημερινός πρωθυπουργός, αντιμετωπίζει τα ζητήματα δικαιοσύνης σαν να είναι ιδιωτική του υπόθεση και προσωπική του προαίρεση. Δεν είναι ούτε ιδιωτική υπόθεση ούτε προσωπική προαίρεση», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.