Ο υφυπουργός Τουρισμόυ, Μάνος Κόνσολας βρέθηκε στην Κέρκυρα μιλώντας για την επόμενη μέρα σε σχέση με την τουριστική σεζόν του 2021, χαρακτηρίζοντάς την εξίσου δύσκολη με την φετινή, βαλλόμενη από τον κοροναϊό σεζόν.
Στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ- ΜΠΕ) ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες των Ιονίων νήσων «να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός».

Δύσκολη χρονιά το 2021 για τον τουρισμό – Στήριξη στους εποχιακούς εργαζόμενους 

«Και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Όσο δεν υπάρχει ασφάλεια και εμβόλιο, είναι δεδομένο ότι επηρεάζονται τα ταξίδια και οι συνήθειες των ανθρώπων. Ο πρώτος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους ανθρώπους του τουρισμού για να μείνουν όρθιοι αυτό το δύσκολο χειμώνα. Το μήνυμα μας είναι ότι κανείς δεν θα μείνει μόνος του, είμαστε μαζί στα δύσκολα και μαζί θα τα καταφέρουμε» ανέφερε ο υφυπουργός.

«Η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας για την επόμενη χρονιά είναι να διεκδικήσουμε ενιαίους κανόνες για τα ταξίδια και την ασφάλεια στον τουρισμό, που θα είναι αποδεκτοί και θα εφαρμόζονται από όλες τις χώρες. Η υιοθέτηση αυτού του μέτρου θα δώσει ένα ισχυρό brand ασφάλειας στην Ελλάδα, ως τουριστικό προορισμό» .

«Την υγειονομική ασφάλεια όμως την χτίζουμε και εμείς οι ίδιοι με τη στάση μας. Η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής από τους πολίτες είναι απαραίτητη όσο ο ιός δεν έχει ακόμα νικηθεί ολοκληρωτικά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Συναντήσεις με την περιφερειάρχη και τους δημάρχους 

Ο υφυπουργός Τουρισμού, που βρίσκεται στο νησί από νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο των επαφών του, επισκέφθηκε πρώτα την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, ενώ στη συνέχει συνάντησε και τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου.

«Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνδέσουμε δυνάμεις και θα συνθέσουμε το τοπίο της επόμενης μέρας. Το στρατηγικό σχέδιο του τουρισμού για τα Ιόνια νησιά είναι συνυφασμένο με τη ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδίου της χώρας» δήλωσε ο κ. Κόνσολας μετά τη συνάντηση με την κ. Κράτσα και προσέθεσε: «Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται, ώστε η επόμενη μέρα, που είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη, να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την όποια πρόκληση έρθει από την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Στη συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού με τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας συζητήθηκαν θέματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η οργάνωση στοχευμένων δράσεων του δήμου σε συνεργασία με το υπουργείο αλλά και η διάθεση ακινήτου για την προσωρινή στέγαση της Σχολή Ξεναγών που ξεκινά τη λειτουργία της στο νησί.

«Στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση της Σχολής Ξεναγών σε εθνικό επίπεδο. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες» είπε ο κ. Κόνσολας ενώ επισήμανε ότι «το υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο ανάκαμψης, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και επαγγελματίες του τουρισμού».

Στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στο νησί ο υφυπουργός Τουρισμού, επισκέφθηκε το Φαληράκι, εκεί όπου θα στεγαστεί προσωρινά η Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας, και στη συνέχεια συναντήθηκε στο βόρειο συγκρότημα του νησιού με τον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη.

Αύριο ο κ. Κόνσολας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση, ενώ το μεσημέρι θα παραστεί σε σύσκεψη εργασίας με τους τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας που θα λάβει χώρα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, ενώ θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στον ξενοδοχειακό-επισιτιστικό κλάδο.

Τον υφυπουργό Τουρισμού συνοδεύουν η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου, Σταυρούλα Μηλιάκου, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας.