Ποιο θα είναι το πρωθυπουργικό δώρο στους 45 προσκεκλημένους

Οι λαμπρές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821 θα αρχίσουν αύριο Τετάρτη στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας οι υψηλοί προσκεκλημένοι πρίγκιπας Κάρολος, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα χωριστούν σε 5 ομάδες ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης θα συνοδεύσουν κάθε ομάδα με ζί με επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης η οποία θα κάνει την ξενάγηση.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ

Το πρώτο έργο που αναμένεται να θαυμάσουν οι υψηλοί καλεσμένοι της κυβέρνησης σύμφωνα με τα ΝΕΑ είναι η υδατογραφία του Μαλτέζου Νίκολας Καμιλιέρι που αναπαριστά τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου η οποία ζωγραφίστηκε τη ίδια χρονιά το 1827 αφού ο Καμιλιέρι έζησε την ναυμαχία επιβιβασμένος σε βρετανικό πλοίο. Αποχωρώντας οι 45 συνολικά προσκεκλημένοι θα λάβουν ένα δώρο από τον πρωθυπουργό. Μια σπάνια συλλεκτική δίτομη έκδοση στα αγγλικά το «Λεύκωμα της Ελληνικής Επανάστασης» του εκδοτικού οίκου Μέλλισσα.

Πηγή: parapolitika.gr